0478/31.95.70

Op afspraak!

Zomerse temperaturen…. zalig! Voor de meeste mensen niet want dan speelt hun hooikoorts of allergie op.

Wat is hooikoorts nu?

Het is een overgevoelige reactie op bomen, planten en grassen van zodra ze in bloei komen. De pollen (stuifmeel) geeft deze reactie weer. Je neus gaat kriebelen, je hebt niesbuien of een loopneus, een verstopte neus of tranende ogen…. niks leuks aan. Maar wel iets aan te doen om de klachten te beperken en jou te ondersteunen met enkele tips en natuurlijke aanpak!

  • hoe warmer het weer hoe meer stuifmeel in de lucht, tegen regen haalt dit uit de lucht.
  • vermijd sporten of andere dingen tijdens deze periode, wil je toch sporten doe het bij voorkeur ’s morgens.
  • hou ramen en deuren best in de namiddag dicht, verlucht ’s morgens
  • droog best binnen je wasgoed
  • was of spoel je haar alvorens slapen te gaan
  • draag best een goede zonnebril
  • vermijd teveel wrijving in je ogen.. neem dan liever een lauw nat washandje
  • je kan ook je neus spoelen met zoutwater

Kies je voor de natuurlijke aanpak daar raad ik je aan om pepermunt, lavendel en citroen te verstuiven in je diffuser. Brandnetelthee of rooibosthee te drinken omdat dit de histamine remt en ook ontstekingsremmend werkt.

RECEPT VOOR BLEND:

3 druppels pepermunt, 3 druppels citroen en 3 druppels lavendel OF je kan ook voor een roller kiezen deze wordt samengesteld met een draagolie. Die roller kan je gebruiken over je neus en wangen (opletten voor de ogen) OF een derde optie is een inhaler die je via de neus kan gebruiken.

Wil je meer info of wil je deze natuurlijke producten bekomen?

Neem gerust contact op.

Recommended Articles